latinica  ћирилица
18/09/2024 |  08:33 ⇒ 08:35 | Autor: RTRS

Golić na Evroazijskom forumu žena u Sankt Peterburgu

Predsjedvajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić, na poziv Valentine Matvijenko, predsjednice Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije učestvuje na Četvrtom Evroazijskom forumu žena, koji se od 18. do 20. septembra održava u Sankt Peterburgu u Rusiji, saopšteno je iz Vijeća naroda Srpske.
Srebrenka Golić u Sankt Peterburgu - Foto: Ustupljena fotografija
Srebrenka Golić u Sankt PeterburguFoto: Ustupljena fotografija

U delegaciji Republike Srpske nalazi se i Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Ovaj značajan međunarodni događaj organizuju Savjet Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije i Interparlamentarna skupština država članica Zajednice nezavisnih država.

Evroazijski forum žena, koji se od 2015. godine održava na redovnoj osnovi, etablirao se kao ključna platforma za dijalog žena lidera iz svih dijelova svijeta.

Golićeva bi trebalo da održi govor na otvaranju Foruma. Predviđeni su bilaterali susreti sa visokim zvaničnicima Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije.

Na Aerodoromu u Sankt Peterburgu, predsjedvajuću Vijeća naroda Srpske dočekali su zvaničnici Savjeta i Vlade Sankt Peterburga.

Četvrti Evroazijski forum žena, pod temom "Žene za izgradnju povjerenja i globalnu saradnju" okupiće više hiljada učesnika: poslanike, istaknute ličnosti međunarodnih ženskih pokreta, liderke dobrotvornih projekata, kao i predstavnice državnih organa, poslovnih krugova, naučne zajednice i javnih organizacija iz čitavog svijeta.