latinica  ћирилица
18/09/2024 |  09:51 ⇒ 10:54 | Autor: sputniknews.com

Đoković: Sve što sam ostvario je zbog toga odakle sam – imamo ratnički duh i nikad se ne predajemo

Prijateljstvo Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova postalo je još čvršće poslije revijalnog meča u Sofiji, a srpski as nije krio da sa igračima koji su porijeklom blizu Srbije ima bliži odnos nego sa ostalim kolegama jer vjeruje da imaju sličan DNK.
Novak Đoković (foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Novak Đoković (foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Đoković je održao konferenciju za novinare u prestonici Bugarske povodom meča koji su odigrali on i Grigor Dimitrov, a tom prilikom govorio je o prijateljstvu sa bugarskim teniserom i objasnio zbog čega sa njim ima blizak odnos.

- To je ono što ja jesam i sve što sam ostvario je zbog toga odakle sam. DNK koji imamo mi sa ovih prostora je jedinstven. Imamo taj ratnički duh, nikada se ne predajemo, borimo se za ono što smatramo bitnim, strasni smo. Na kraju dana, svi griješimo i nekad možda jesmo previše strasni, ali to više volim neko da smo ravni, više volim život, emocije, da vidim drugačije izraze na licima ljudi, volim da vidim strast. Zato se dobro slažemo Grigor i ja, vidio sam to i kod igrača sa ovih prostora. Razumijemo se čak i ako ne govorimo istim jezikom. Sa Grcima je pomalo drugačije, ali balkanski duh imamo svi - rekao je Novak.

Dimitrova gleda kao brata što dovoljno govori o tome koliko su veliki prijatelji.

- Dovoljno je to bratko, ne treba više od toga. Igrali smo mnogo puta na turnirima, pričamo pola bugarski i srpski, pola engleski. Znamo se mnogo godina, imamo dobar odnos. Poštujemo se. Naravno, na terenu smo rivali, ali njega sam uvijek gledao drugačije od drugih jer je brat iz Bugarske, tako sam oduvek osjećao - istakao je srpski as.

Novak i Grigor sjajno su se proveli tokom meča, kao i poslije njega. Publika je bila oduševljena svime što su im srpski i bugarski teniser priredili, a dvojica prijatelja druženje su nastavili u klubu.