latinica  ћирилица
18/09/2024 |  10:56 ⇒ 12:45 | Autor: RTRS

Prnjavor: Do kraja sledeće godine centralno spomen obilježje (VIDEO)

U čast onih koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske, u Prnjavoru će naredne godine biti izgrađeno centralno spomen obilježje. Ovaj grad je u proteklom ratu podnio veliku žrtvu, poginulo je 626 boraca, a 31 pripadnik još uvijek se vodi kao nestao. Bol majki koje ni nakon 30 godina nemaju priliku da sahrane sinove ni danas ne jenjava.
Spomen obilježje u Prnjavoru - Foto: RTRS
Spomen obilježje u PrnjavoruFoto: RTRS

- Što se tiče procesa traženja apsolutno smo nezadovoljni. Proces je stao u potpunosti. Porodice su ogorčene, trenutno je to tako blokirano da ne vidimo gdje je izlaz. Uznemirajuće je kada majka kaže nije se moj sin sam ubio, ko je ubio moje dijete, kako mogu ja da budem zločinac -rekla je Branka Aulić, član Predsjedništva Organizacije porodica zarobljenih, poginulih i nestalih Prnjavor.

Darko Tomaš, gradonačelnik Prnjavora, ističe da će centralno spomen obilježje biti završeno do kraja sledeće kalendarske godine.

- Moje obećanje koje će sigurno biti urađeno jeste da će centralno spomen obilježje biti završeno u toku sledeće kalendarske godine.  Za ove kategorije stanovništva da se obezbijede ili besplatni ili povoljniji pregledi, u onim momentima kada ljudi idu na preglede na sekundarni nivo zdravstvene zaštite ovdje u Dom zdravlja - poručio je Tomaš.