latinica  ћирилица
18/09/2024 |  12:11 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Suđenje Dodiku i Lukiću farsa - narod je uz predsjednika Srpske (VIDEO)

Suđenje predsjedniku Republike Srpske Milorad Dodiku i v.d direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću je klasična farsa, što možemo da vidimo i po broju ročišta u izbornoj kampanji, rekao je za RTRS zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.
Građani pred sudom BiH - podrška Dodiku i Lukiću - Foto: RTRS
Građani pred sudom BiH - podrška Dodiku i LukićuFoto: RTRS

- Međutim, narod je uz predsjednika Republike Srpske - naveo je Košarac.

Istakao je da je ovo politički montirani proces legitimno izabranom predsjedniku Republike Srpske.

- Zahvalio bi se našim ljudima koji ovdje dolaze danima kao podrška na ovom nepravednom suđenju Miloradu Dodiku. Ovo je montirani proces u kojem imate legalno izabranog predsjednika naspram nelegalnog Kristijana Šmita. Treba jasno naglasati da Dodikova odbrana i u u ovako nametnuom Sudu i Tužilaštvu vrlo jasno poštuje Ustav BiH - izjavio je Košarac.

Naveo ej da postoji poltronski odnos bošnjačke strukture prema Šmitu, a u cilju da BiH bude centralizovana.

- Oni mogu sanjati svoj san, ali od toga nema ništa - jasan je Košarac.

Cilj postupka protiv predsjednika Rešublike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića jeste da se legitimitet Republike Srpske dovede u pitanje, izjavio je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić za RTRS.

- Da bi se došlo do tog cilja treba presuditi i skloniti Milorada Dodika sa političke scene - rekao je Kojić.

Kojić je istakao da se "u procesu protiv Dodika i Lukića vode zakulisne radnje".

- Veoma je teško prognozirati ishod postupka. Ako ste imali situaciju da odbrana predlaže Kristijana Šmita kao svjedoka, a Sud to odbija, onda vidite da se neke stvari koje nemaju veze sa pravnim procesima odvijaju iza ove sudnice - istakao je Kojić.

Kojić je napomenuo da optužnica nije pravno utemeljena.

- Obaveza predsjednika Republike jeste da potpisuje ukaze i pravno gledano ovog procesa ne bi trebalo ni biti - zaključio je Kojić.

U Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću, zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.