latinica  ћирилица
18/09/2024 |  14:05 ⇒ 14:06 | Autor: RTRS

Gradiška će i u narednom periodu podržati sve aktivnosti za pomoć srpskoj djeci sa KiM

Gradiška će i u narednom periodu podržati sve aktivnosti za pomoć srpskoj djeci sa Kosova i Metohije, izjavio je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić na prijemu koji je danas organizovan za predstavnike jedine srpske novinsko-izdavačke kuće na prostoru Kosova i Metohije "Panorama-Јedinstvo" i predstavnike banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.
Predstavnici novinsko-izdavačke kuće „Panorama –Јedinstvo“ na prijemu kod gradonačelnika Gradiške (foto: rtv-gradiska.com) -
Predstavnici novinsko-izdavačke kuće „Panorama –Јedinstvo“ na prijemu kod gradonačelnika Gradiške (foto: rtv-gradiska.com)

- Naše opredjeljenje je da budemo uvezani i pružimo podršku aktivnostima Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji. Kosova i Metohija i Republika Srpska se nalaze u specifičnoj poziciji i naša je zajednička borba da opstanemo kao jedinstveni korpus srpskog naroda na prostoru Zapadnog Balkana, uz maticu Srbiju - naveo je Adžić.

Direktor i urednik "Panorame-jedinstvo" Rada Komazec zahvalila se gradonačelniku na prijemu ističući da je podrška Gradiške važna Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Mi smo jedan narod. Podrška Gradiške, emotivna, prije svega nam mnogo znači. Veza Republike Srpske i Kosova i Metohije je stalna i u kontinuitetu čemu je doprinio Milorad Arlov kroz izuzetno humanu aktivnost spajanja djece Kosova i Metohije i Republike Srpske - navela je Komazec.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov podsjetio je da je Gradiška vodeća lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je donirala 15 000 KM za izgradnju Dnevnog centra „9. Јanuar“ i koja pruža podršku svim projektima, humanitarnim akcijama, prijemu djece i drugim aktivnostima za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Zahvaljujem se Gradu Gradiška i svim građanima na učešću u humanitarnim aktivnostima. To pokazuje koliko je ta veza emotivno važna i snažna uz materijalnu podršku opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - rekao je Arlov.

Arlov je naglasio da aktivnosti za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji stalno traju. U narednom periodu predviđena je humanitarna akcija preko osnovnih i srednjih škola, humanitarni broj i poziv gradovima i opštinama za učešće u spajanju djece Kosova i Metohije i Republike Srpske, te aktivnosti za pomoć djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju.

Izvor: rtv-gradiska.com