latinica  ћирилица
18/09/2024 |  14:19 ⇒ 18:53 | Autor: RTRS

Cvijanović: Sud i Tužilaštvo BiH kroz pravosuđe rješavaju političke apetite stranih kuhinja (VIDEO)

Proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića je očito veliki izazov i za Sud i Tužilaštvo BiH, jer oni jedan politički apetit iz stranih kuhinja moraju riješiti kroz pravosuđe, izjavila je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanović je istakla da za nju BiH djeluje kao tragična zemlja. 

- Legalno izabrane predstavnike naroda pitaju da li su dobili mejl iz Kancelarije OHR-a u kojem im se kaže šta treba da rade. To pokazuje koliko je ovo zemlja beznađa. Treba li vam biti relevantan mejl, a ne institucija koja je Ustavom zadužena da donosi zakone? - upitala je Cvijanović.

Cvijanović je naglasila da se ovdje pokušava izmisliti krivica.

- Ovo je politički proces u kojem se pravosuđe koristi kao okvir neiživljenih stranaca kojima je BiH poligon za vježbanje. Ti stranci nisu uradili ništa da bi se mi približili jedni drugima, već samo hoće da prodube nered koji ovdje vlada - rekla je Cvijanović.

Cvijanović je rekla da joj je otužno gledati suđenje.

- Pokušavam se isključiti kao neko ko lično poznaje predsjednika Srpske i kao neko ko je bio predsjednik Republike. Pokušavam ovo gledati kao građanin i prilično je otužno - navela je Cvijanović.