latinica  ћирилица
18/09/2024 |  14:49 ⇒ 15:12 | Autor: RTRS

Dodik: Krišto ruši mehanizam koordinacije; Konaković podvala Bošnjacima (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto ruši mehanizam koordinacije, a tako i dogovore u BiH time što je uputila dokument o trenutnoj usaglašenosti kada je riječ o Planu rasta za zapadni Balkan jer on nije usaglašen.
Milorad Dodik - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Počela se ponašati kao nenavođena raketa. Ona nije ta koja to može da uradi, time pokušava da sruši mehanizam koordinacije - rekao je Dodik.

Bez obzira što je ranije data neka saglasnost, a to su osporili neki kantoni, Dodik je istakao da se mora istrajavati sa dokumentima koji su usaglašeni u skladu sa mehanizmom koordinacije.

- Ako nije usalgašeno onda se ne dostavlja. Ona to nije mogla da uradi, ali je očigledno da je sebi postavila misionarsku ulogu da je ta koja može nešto da tumači ili ne - kaže Dodik.

Dodik je rekao da je ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković pokazao nesposobnost i da je on podvala bošnjačkom narodu.

- Oni ne mogu da vode kampanju, ako nije Milorad Dodik unutra, pa neću ništa da komentarišem dok ne završimo kampanju - rekao je Dodik novinarima komentarišići Konakovićevu izjavu da se "promijenio od kada je bio u Rusiji".