latinica  ћирилица
18/09/2024 |  14:56 ⇒ 16:36 | Autor: RTRS

Stevandić: Sramotan pokušaj uvođenja mejlova kao dokaznog materijala (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio danas u Sarajevu da je sramotan pokušaj da se u sudski postupak protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukić za "nepoštovanje odluka Kristijana Šmita" uvedu mejlovi koji stižu na adresu Kabineta predsjednika Narodne skupštine.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Mejlovi ne određuju rad Narodne skuštine niti predsjednik Skupštine ima obavezu da postupa po mejlovima nego prema Poslovniku i Statutu - rekao je Stevandić nakon završenog ročišta u Sudu BiH, te dodao da pokušaj uvođenja mejlova koje šalje Kristijan Šmit predstavlja najveću bruku pravosuđa BiH.

Naveo je da je istovremeno, ovo pobjeda Republike Srpske i Dodika jer je ovo potpuni kolaps da je neko pokušao da mejlove koji dolaze u moj kabinet uvede u pravosudni postupak i kao način optuživanja.

On je izrazio čuđenje da nakon ovoga danas sudija u postupku protiv Dodika i Lukića Sena Uzunović nije prekinula pstupak i donijela presudu.