latinica  ћирилица
18/09/2024 |  15:09 ⇒ 15:11 | Autor: RTS

Beograd i Abu Dabi kandidati za fajnal-for Evrolige 2025.

Beograd i Abu Dabi jedini su preostali kandidati za organizaciju fajnal-fora Evrolige naredne godine, prenosi specijalizovani košarkaški portal "Јurohups".
Evroliga (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/ilustracija) -
Evroliga (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/ilustracija)

U proteklih nekoliko mjeseci vodila se trka sa tri učesnika za organizaciju fajnal-fora Evrolige, a glavna tri kandidata bili su Beograd, Abu Dabi i Barselona.

Ipak, kako piše portal Јurohups, španski grad više nije opcija, pa će završni turnir predstojeće evroligaške sezone biti odigran u Beogradu ili Abu Dabiju.

Izbor Abu Dabija bio bi veliki novitet i izvjesno presedan za budućnost, pošto fajnal-for elitnog evropskog takmičenja nikada nije organizovan van Starog kontinenta.

Sa druge strane, Beograd je iskusan u organizaciji velikih košarkaških događaja. Osim što već treću sezonu zaredom ima dva učesnika u Evroligi - Partizan i Crvenu zvezdu, glavni grad Srbije bio je domaćin dva fajnal-fora u posqednjih šest godina.

Real Madrid je slavio šampionsku titulu u Beogradu 2018, dok je 2022. Efes pobijedio u finalu u "Beogradskoj areni".

Na istom mjestu održan je ove godine i fajnal-for Fibine Lige šampiona, koji je prvi put odigran na posebnoj podlozi od LED panela.

Nova sezona Evrolige počinje 3. oktobra. Trofej brani ekipa atinskog Panatinaikosa.