latinica  ћирилица
18/09/2024 |  16:00 ⇒ 16:02 | Autor: RTRS

Pokret socijalista o MI 6: Ambasador ili agent?

"Zabrinuti smo za bezbjednost Aleksandra Vulina nakon što je britanski ambasador /u Srbiji Edvard Ferguson/ pokušao da diskredituje pisanje Politike o navodnim britanskim planovima za njegovu likvidaciju", saopšteno je danas iz Pokreta socijalista.
Beograd (Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Beograd (Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

- Ako ambasador nije dio tajne službe, ne može da zna njihove prave namjere. Ako jeste, sigurno neće reći istinu. Zašto mu vjerovati kad su Britanci kroz istoriju prema nama pokazali samo laži i dvoličnost - upitali su iz Pokreta socijalista.

Iz ovog pojreta apeluju na državne organe da ozbiljno shvate bezbjednosne izazvove u vezi sa Vulinom, a "Srbima poručuju da nikada ne vjeruju Londonu".

Ferguson je reagovao na tekst koji je prenijela beogradska Politika, a u kome se između ostalog navodi da "britanska obaveštajna služba MI6 vodi operaciju diskreditovanja" i kasnijeg "uklanjanja" Aleksandra Vulina jer je, piše Politika, on "ključna figura u okviru strateške saradnje Moskve i Beograda".

- Razočaran sam što nas niste kontaktirali i tražili komentar na ove u Kremlju izmaštane gluposti. Ipak očekujem više od najstarijeg dnevnog lista u Srbiji. Kako se tekst ovog tipa uklapa u vaše osnivačke principe? - napisao je Ferguson na društvenoj mreži Iks.