latinica  ћирилица
18/09/2024 |  19:10 ⇒ 21:44 | Autor: RTRS

Negativan revizorski izvještaj za Bijeljinu; Nepravilnosti i minus u kasi (VIDEO)

Rijetko koja lokalna zajednica je dobila negativan revizorski izvještaj sa toliko nepravilnosti i minusom kao grad Bijeljina.
Grad Bijeljina - Foto: RTRS
Grad BijeljinaFoto: RTRS

Čak više od 10 miliona KM grad Bijeljina je u deficitu. Nezakonito poslovanje gradonačelnika Ljubiše Petrovića, revizori su utvrdili i zbog nezakonitog, megalomanskog zapošljavanja - oko 200 radnika. Za to je grad morao dodatno da izdvoji pet miliona KM više nego što je planirano u budžetu.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović ostaće upamćen kao nijedan njegov prethodnik, po trošenju ‚narodnog novca kako on to kaže za budžetska sredstva u Bijeljini. Trošeći‚ narodni novac prekršio je više zakona.

U prošlosti su bijeljinski gradonačelnici i direktori pojedinih firmi zbog negativnog poslovanja krivično odgovarali.

Da li je kršenje više zakona, pitaju odbornici, dovoljno za pravosudne institucije da Petrović ne ostane izuzetak.

- Da je bilo ko od nas odbornika ovo učinio već bi imao priličnog staža u Kazneno-popravnom domu, tako da ne znam zašto nadležni ništa ne preduzimaju - kazao je Aleksandar Đurđević, odbornik i predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

Petrović je mandat počeo slavodobitno podnošenjem krivičnih prijava protiv pojedinih direktora , prekidao je sjednice Upravnih odbora, a u međuvremenu izgradio jedno šetalište. Mandat je potrošio bez ijedne kapitalne investicije, kažu odbornici.

Opširnije u videu: