latinica  ћирилица
18/09/2024 |  22:59 ⇒ 23:00 | Autor: RTS

Sparta ubjedljiva protiv Salzburga, Bolonja i Šahtjor podijelili bodove

Fudbaleri Sparte iz Praga savladali su Salzburg rezultatom 3:0 u meču prve faze Lige šampiona. U drugoj utakmici koja je odigrana u istom terminu Bolonja i Šahtjor su remizirali bez golova.
Salsburg - Sparta (Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK) -
Salsburg - Sparta (Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK)

Ekipa iz Praga je bila blagi favorit pred početak meča, ali je rijetko ko mogao da očekuje ubjedljivu pobjedu tima koji sa klupe predvodi Lars Fris.

Sparta je povela već u drugom minutu kada je Kairinen iz odbitka nakon šuta Haraslina neometan sproveo loptu u mrežu za prednost domaćih.

Uspio je nakon toga Salsburg da preuzme inicijativu i dođe do nekoliko prilika, a i gola koji je doduše poništen zbog ofsajda. Sparta je sa druge strane bila mnogo konkretnija, što su i naplatili u 41. minutu meča.

Novu slabu reakciju gostujuće odbrane iskoristio je Olatundži koji je iz veoma teške pozicije udarcem iz prve uspio da prevari Blasviča.

Pokušao je austrijski tim i početkom drugog dijela da se nametne i smanji zaostatak, ali su izgledne prilike izostale. Sa druge strane, Sparta je nastavila da kažnjava svaki propust protivničke odbrane.

Treći gol za domaće postigao je Laci poslije katastrofalne greške Pjatkovskog čiji je gubitak lopte u opasnoj zoni odmah kažnjen.

Do kraja je Sparta imala još nekoliko prilika da zabilježi ubjedljiviji trijumf, ali je Salzburg uz mnogo sreće uspio da se odbrani.

Srpski reprezenativac Veljko Birmančević odigrao je cijeli meč za Spartu i imao je nekoliko prilika, ali nije uspio da se upiše u strelce. Petar Ratkov je za Salzburg odigrao posljednjih desetak minuta.

U drugom meču koji je počeo u isto vrijeme, Bolonja i Šahtjor su remizirali bez golova, što je ujedno bio i prvi neriješen rezultat u novom formatu Lige šampiona.

Bolonja je bila mnogo bolji rival i uputila je čak 16 udaraca ka protivničkom golu, ali nijedna lopta nije završila iza leđa Skorupskog.

Zapravo je Šahtjor imao najbolju priliku na duelu, ali je Sudakov u četvrtom minutu promašio penal.