latinica  ћирилица
19/09/2024 |  13:31 ⇒ 13:34 | Autor: SRNA

Beograd će i dalje insistirati na konkretnim koracima približavanja EU

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji učestvuje na radnom ručku za lidere regiona u organizaciji predsjednika Evropske komisije Ursule fon der Lajen, rekao je da će Srbija nastaviti da insistira na konkretnim koracima približavanja EU.
Brisel (foto: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Brisel (foto: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- Naša zemlja ostaje posvećena svom evropskom putu i unutrašnjim reformama s ciljem pridruživanja EU, ali na prvom mestu važan nam je bolji život naših građana, ekonomski rast i razvoj zemlje - napisao je Vučić na Instagramu uz zajedničku fotografiju zvaničnika.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

On je naveo da je to važan sastanak na kome će se razgovarati, prvenstveno, o evropskom Planu rasta sa zapadni Balkan, sprovođenju pojedinačnih reformskih agendi, planovima nove Komisije kada je riječ o procesu proširenja, kao i o ukupnoj situaciji u regionu.

- Zato ćemo nastaviti da insistiramo na konkretnim koracima približavanja EU, kao što su pristup jedinstvenom evropskom tržištu i platnom prometu, uvođenju zelenih koridora, daljem privlačenju direktnih investicija, kao i promeni ukupne ekonomske i političke atmosfere u regionu, jer za svaki napredak potrebni su nam mir, stabilnost i saradnja - istakao je Vučić.