latinica  ћирилица
19/09/2024 |  14:38 ⇒ 14:39 | Autor: SRNA

Navijačima Benfike oduzeta obilježja splitskog Hajduka i Torcide

Policija preduzima sveobuhvatne mjere bezbjednosti povodom današnje fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Benfike u Beogradu, jer su tokom granične kontrole lica i vozila, kod više navijača portugalskog kluba, pronađena obilježja Fudbalskog kluba Hajduk iz Splita i navijačke grupe Torcida, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.
Navijači Benfike (Foto: EPA/JONAS EKSTROMER SWEDEN OUT) -
Navijači Benfike (Foto: EPA/JONAS EKSTROMER SWEDEN OUT)

Dačić je saopštio da su na graničnim prelazima, kao i na Aerodromu "Nikola Tesla" kod više navijača Benfike, pronađena obilježja splitskog Hajduka i navijačke grupe Torcida.

- Među pronađenim predmetima nalazi se više desetina nalepnica, zastava, zastavica, majica i znački sa obeležjima FK Hajduk i navijačke grupe Torcida. Policija je oduzela sve predmete - rekao je Dačić.

On je istakao da je u skladu sa bezbjednosnom procjenom, kao i na osnovu raspoloživih bezbjednosno-interesantnih informacija, angažovan dovoljan broj policajaca radi bezbjednog odigravanja utakmice, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova u skladu sa svojim delokrugom rada i zakonskim ovlaštenjima, prema svim licima koja se zateknu u izvršenju krivičnih dela i prekršaja, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzeće mere i radnje s ciljem njihovog daljeg procesuiranja -  naglasio je Dačić.

Na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu večeras od 18.45 časova biće odigrana međunarodna fudbalska utakmice grupne faze Lige šampiona UEFA između Crvene zvezde i Benfike iz Portugalije.