latinica  ћирилица
19/09/2024 |  15:25 ⇒ 20/09/2024 | 00:41 | Autor: RTRS

Stevanović: "Grand trejd" nema namjeru da učestvuje na tenderima raspisanim za prodaju njihove zgrade

Pravni zastupnik kompanije "Grand trejd" Miloš Stevanović izjavio je da kompanija nema namjeru da, kao do sada, učestvuje na tenderima raspisanim za prodaju njihove zgrade.
Miloš Stevanović - Foto: RTRS
Miloš StevanovićFoto: RTRS

Kaže da rukovodstvo kompanije namjerava da zgradu prodaje na slobodnom tržištu, a potencijalni kupci su ozbiljne domaće i međunarodne kompanije, kao što su banke i investicioni fondovi.

Stevanović podsjeća da se ova građevinska kompanija, u skladu sa svojom registrovanom djelatnošću bavi izgradnjom i prodajom stambenih i poslovnih jedinica, prema zainteresovanim pravnim i fizičkim licima.

- Želimo da javnost zna da je u gradski budžet Banjaluke uplaćeno 13 miliona KM, a za potrebe Poreske uprave Republike Srpske i Uprave za indirektno oporezivanje, preko 25 miliona KM direktno sa računa "Grand trejd-a". U vezi sa tim pojavile su se i razne spekulacije da je gospodin Mile Radišić iskoristio svoj uticaj i na taj način uspio da obezbijedi sebi neki povlašteni status, te da je on kum Milorada Dodika. Evo za javnost konačno da kažemo znači da Mile Radišić nije kum Milorada Dodika i da ni na koji način ne koriste svoj položaj i svoje mogućnosti, već da to sve rade u skaldu sa tržišno orjentisanim načinom funkcionisanja - navodi Stevanović.