latinica  ћирилица
19/09/2024 |  16:26 ⇒ 16:52 | Autor: SRNA

Šeranić: Radićemo na unapređenju zdravstvene usluge

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić najavio je danas u Osmacima da će republičke institucije i ustanove raditi na unapređivanju zdravstvene usluge u ovoj lokalnoj zajednici, koja raspolaže sa dvije ambulante.
Osmaci, Alen Šeranić - Foto: SRNA
Osmaci, Alen ŠeranićFoto: SRNA

Šeranić je, nakon razgovora sa načelnikom opštine Osmaci Radanom Sarićem, rekao novinarima da je važno da se ambulanta u Capardama rekonstruiše i adaptira kako bi se unaprijedile zdravstvene usluge za lokalno stanovništvo.

- Očekujem da opština Osmaci pripremi projekat rekonstrukcije ovog objekta kako bi se i tu unaprijedile određene zdravstvene usluge, poput laboratorijskih - rekao je Šeranić.

On je naveo da ga je načelnik obavijestio da u ambulantu Osmaci dolazi stomatolog iz Doma zdravlja Zvornik, te dodao da je potrebno unaprijediti i tu uslugu i razviti školsku stomatologiju.

Šeranić je rekao da Vlada Srpske ima veliko razumijevanje i saradnju sa jedinicama lokalne samouprave, što donosi dobre rezultate u oblasti zdravstva, što je slučaj i u Osmacima.

On je dodao da je sa načelnikom Osmaka razgovarao i o zajedničkom rješavanju stambenog pitanja dvije porodice iz ove lokalne zajednice kojima je potrebno adaptirati prostor u kojem žive.

Šeranić je podsjetio da su ranije u Osmacima rađeni projekti iz oblasti socijalne zaštite, gdje su zbrinjavane osobe koje nisu imale riješeno stambeno pitanje putem stambenih kontejnera, kao i na aktivaciji stomatoloških usluga.

Načelnik Osmaka Radan Sarić rekao je da je resornog ministra upoznao o svim aspektima zdravstvene zaštite na području opštine, kao i o proširenju zdravstvenih usluga i boljim uslovima rada.

- Nadam se da ćemo u narednom periodu proširiti zdravstvene usluge i stvoriti bolje uslove za rad zdravstvenih radnika, a time i liječenje pacijenata - rekao je Sarić.

Šeranić i Sarić obišli su ambulante u Osmacima i mjesnoj zajednici Caparde.