latinica  ћирилица
19/09/2024 |  19:03 ⇒ 20:45 | Autor: RTRS

Zvezda smanjuje zaostatak u završnici, Milson je strijelac (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde gube od Benfike rezultatom 2:0 poslije prvog poluvremena meča prvog kola Lige šampiona, koji se igra na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.
Crvena Zvezda - Benfika (foto:TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ nr) -
Crvena Zvezda - Benfika (foto:TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ nr)

Utakmica nije počela tako dobro, pošto je Zvezda primila gol već u 9. minutu i Benfika vrlo rano dolazi do vođstva. Drugi go od gostiju Crveno-bijeli su primili  u 29. minuti, a strijelac je bio Glazer.

Foto: RTRS

Izveli su korner igrači srpskog prvaka, prethodno je Duarte bio u skoku, ispred njega je intervenisao njegov čuvar. Odbranili su se gosti poslije udarca iz ugla. Zvezda je preuzela loptu. Olajinka u šansi sada, komplikuje u kaznenom prostoru...

Kapitulirao je Glazer, pukla je odbrana Zvezde u napadu koji je inicirao Di Marija. Argentinac je proigrao po desnoj strani Pavlidisa, ovaj na drugu stativu Arturkoglua, koji je imao lak zadatak da smesti loptu u mrežu.

Foto: RTRS

Crveno-bijeli su se brzo oslobodili kratkorajnog pritiska gostiju, preuzeli loptu, naterali dvojicu defanzivaca Benfike da panično izbace loptu. Điga je potom izborio aut. Nije bilo opasnosti po gol Portugalaca ali dobra reakcija crveno-bijelih.

Za odličnu atmosferu na stadionu "Rajko Mitić", na kojem Benefika igra poslije 40 godina, pobrinuli su se navijači.