latinica  ћирилица
19/09/2024 |  19:08 ⇒ 19:08 | Autor: SRNA

"Opština Petrovo ima veliki turistički potencijal"

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da opština Petrovo ima veliki turistički potencijal nakon izgradnje Termi "Ozren".
Petrovo, sastanak Šulića i Petkovića - Foto: SRNA
Petrovo, sastanak Šulića i PetkovićaFoto: SRNA

Šulić je istakao da ga je rukovodstvo Petrova danas informisalo i o mogućnostima izgradnje sasvim novog turističkog kompleksa, za šta postoji interes privatnih investitora.

- Siguran sam da bi i taj turistički kompleks mogao privući turiste - izjavio je novinarima Šulić, koji je razgovarao sa načelnikom opštine Ozrenom Petkovićem, nakon čega su posjetili Terme "Ozren" i razgovarali sa upravom preduzeća.

Šulić je rekao da su ga u oblasti trgovine opštinski funkcioneri informisali da su spremni da u pregovorima sa nekim većim trgovinskim lancem obezbijede pogodnosti kada je riječ o zemljištu, a sve radi izgradnje velikog tržnog centra koji bi imao i druge sadržaje, te dobro funkcionisao.

- Mi ćemo kao resorno ministarstvo to podržati i pokušati da posredujuemo između lokalne zajednice i privatnog investitora s ciljem da se realizuje ta investicija na obostranu korist - rekao je Šulić.

Petković je rekao da opština Ozren ima potencijale i resurse za razvoj turizma i trgovine.

- Nadamo se da ćemo u ovim oblastima pronaći investitore u narednom periodu - dodao je Petković.