latinica  ћирилица
19/09/2024 |  20:04 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

Miličević: Sud potvrdio da je CIK donio nezakonitu i neustavnu odluku

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je da je Ustavni sud BiH danas potvrdio da je Centralna izborna komisija BiH donijela nezakonitu i neustavnu odluku da se ovoj stranci ne dozvoli da izađe na izbore.
Milan Miličević - Foto: Ustupljena fotografija
Milan MiličevićFoto: Ustupljena fotografija

- Ustavni sud je samo potvrdio ono što smo govorili od početka kada smo ukazivali da je CIK donio nezakonitu i neustavnu odluku, s ciljem da nas eliminiše iz političkog života - naveo je Miličević.

On ističe da bi svi članovi CIK-a koji su glasali za to da se SDS-u ne dozvoli da izađe na izbore trebali javno da se izvine i podnesu ostavke, jer su pokazali da ne rade u interesu građana niti po zakonu.

- Pobijedili smo sve one koji su prljavim političkim igrama pokušali da zabrane SDS - dodao je Miličević.

On je naveo da SDS ovim nije odbranila samo sebe, već i pravo građana na slobodu udruživanja, kao i pravo na slobodu političkog djelovanja.

Odlučujući po apelaciji SDS-a, krnji Ustavni sud BiH danas je utvrdio da je prekršeno pravo te stranke na slobodu udruživanja time što je odbijena njena prijava za učestvovanje na lokalnim izborima zbog nemogućnosti dostavljanja sopstvenog bankovnog računa.