latinica  ћирилица
20/09/2024 |  13:59 ⇒ 18:02 | Autor: RTRS

Šeranić u Zvorniku: Zadovoljni smo dostignutim stepenom izgradnje novog bloka bolnice (VIDEO)

U zvorničkoj Bolnici do kraja oktobra biće završen novi blok koji će povećati kapacitete i omgućiti mnogo bolje uslove za pacijente i rad zdravstvenog osoblja.
Šeranić sa Ivanovićem u Zvorniku - Foto: SRNA
Šeranić sa Ivanovićem u ZvornikuFoto: SRNA

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je s rukovodstvom grada Zvornika o poboljšanju primarne zdravstvene zaštite na tom području.

Najavljena je izgradnja ambulanti u nekoliko naselja.

Šeranić je izrazio zadovoljstvo dostignutim stepenom izgradnje novog bolničkog bloka bolnice u Zvorniku u kojoj su već završeni mašinski i elektro radovi, razvedene vodoinstalacije, grijanje i ventilacija, što će, kada sve bude završeno, doprinijeti potpunom komforu.

Šeranić je danas obišao novi blok bolnice i Doma zdravlja Zvornik sa gradonačelnkom Bojanom Ivanovićem i direktorima Doma zdravlja i Bolnice Milošem Tomićem i Ivanom Popovićem.

On je rekao da nova zgrada bolnice nije pojedinačan blok, nego je prisjedinjen starom, čime će postojeći kapaciteti po broju bolničkih kreveta biti unaprijeđeni sa oko 20 odsto, što će povećeti komfornosti prema odgovarajućim standaridima i za pacijente i za zaposlene.

Ivanović je rekao da je Grad Zvornik u ovoj godini iz budžeta izdvojio oko 400.000 KM za podršku primarne zdravstvene zaštite, odnosno Doma zdravlja.

- Razgovarli smo i o novim kadrovima i potrebi povećanja usluga primarne zdravstvene zaštite za bolje i kvalitetnije zdravstvene usluge - naveo je Ivanović.

Popović je rekao da se novi blok bolnice radi punim kapacitetom, dodajući da će u narednih nekoliko mjeseci biti završen i predat na upotrebu, na veliko zadovoljstvo pacijenata i zaposlenih.