latinica  ћирилица
21/09/2024 |  11:54 ⇒ 13:21 | Autor: SRNA

Stevandić: Znali smo za plan atentata na Dodika i Vučića

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da nije tajna da je Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH planirala atentat na predsjednike Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, te da su predstavnici Srpske to znali dok je Osman Mehmedagić Osmica bio šef te agencije.
Nenad Stevandić - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Nenad StevandićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Stevandić je rekao da nije postojao mehanizam da se to dokaže, ali da su predstavnici Srpske dočekali da svi oni koji pripremaju njihovo i rušenje Republike Srpske postanu istorija.

- To je najbolja moguća poruka. Oni koji su to pripremali su u zatvoru ili su zbrisani sa političke scene, a mi koji čuvamo Republiku Srpsku smo i dalje tu zajedno sa Republikom Srpskom - rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u podkastu Srne da je imao podatke da je Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH planirala njegovu i likvidaciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te da se u Sarajevu tako postupa s onima koji ne dijele političke stavove Bošnjaka.

- Tu su službu instrumentalizovali dotle da onaj Osmica /Osman Mehmedagić/ napravi operativni plan likvidacije mene, Vučića i drugih ljudi koji smetaju bošnjačkim interesima - rekao je Dodik.