latinica  ћирилица
21/09/2024 |  12:40 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Vlasenica obilježava Dan opštine; Viškoviću Zlatni grb; RTRS-u plaketa za doprinos promociji i afirmaciji (FOTO/VIDEO)

Građani Vlasenice obilježavaju Dan opštine i krsnu slavu Mala Gospojina. Svetoj liturgiji i lomljenju slavskog kolača u crkvi svetih Petra i Pavla prisustvovao je i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.
Premijeru Viškoviću uručeno najveće priznanje opštine "Zlatni grb" -
Premijeru Viškoviću uručeno najveće priznanje opštine "Zlatni grb"

Premijer Republike Srpske rekao je da očekuje još ubrzaniji razvoj opštine Vlasenica u narednom periodu, te najavio početak izgradnje treće trake putnog pravca preko Zvornika i Gacka do Trebinja, kao i izgradnju asfaltnog puta do stratišta Rogosija.

Istakao je da su na području opštine Vlasenica urađeni mnogi projekti, ali da je obaveza za budući period asfaltni put do možda najvećeg stratišta na području ove regije, a to je Rogosija, gdje je u jednom danu poginulo 28 boraca Vojske Republike Srpske.

Foto: RTRS

Čestitajući krsnu slavu Vlasenice načelniku i stanovnicima ove opštine, Višković je poželio da Malu Gospojinu obilježe u porodičnom i ličnom zdravlju, jer ovi elementi daju mogućnost da se stvara i razvija.

On je izrazio zadovoljstvo što je na slavi prisutan i načelnik Čajetine, te dodao da njihova iskustva vezano za turizam treba da se preslikaju na ove prostore.

Foto: RTRS

Načelnik opštine Miroslav Kraljević izrazio je uvjerenje da je Vlasenica na pravom putu da postane razvijena opština, imajući u vidu dosadašnje postignute rezultate i bezrezervnu podršku Vlade Srpske.

Kraljević je danas nakon polaganja vijenaca na Trgu srpskih boraca u Vlasenici povodom krsne slave opštine - Mala Gospojina, u izjavi novinarima podsjetio na projekte koji su realizovani od protekle krsne slave.

Kraljević je napomenuo da je Vlasenica prije osam godina bila usmjerena ka nestajanju, da je on zatekao oko 5,5 miliona duga, da je trebalo šest godina da se situacija stabilizuje i da bez podrške Vlade Srpske ne bi ništa uspjeli.

On je naglasio da će hram posvećen Svetoj Trojici ostati pečat u vremenu na ponos budućih generacija.

Predsjednik opštine Čajetina Milan Stamatović čestitao krsnu slavu i dan opštine, navodeći da će danas sa opštinom Vlasenica potpisati povelju o bratimljenju, što je samo krunisanje dugogodišnje saradnje.

On je dodao da će saradnja biti nastavljena ne samo u oblasti sporta i rekreacije već da će se raditi i na razvoju poljoprivrede, stvarati dobar ambijent da se i mladi uključe u društveni život i da traže budućnost u sredinama kakva je Vlasenica.

Na svečanosti povodom važnog datuma za Vlasenicu premijeru Srpske uručeno je najveće priznanje opštine za najviše zasluge u razvoju opštine Vlasenica i dugoročni doprinos ekonomskom i društvenom napretku.

Plaketa ove opštine Vlasenica dodijeljena je i RTRS-u za doprinos promociji i afirmaciji opštine Vlasenica. Plaketu je u ime RTRS-a primio naš novinar Gvozden Šarac.

Foto: RTRS