latinica  ћирилица
21/09/2024 |  21:19 ⇒ 21:20 | Autor: RTRS

Vlasenica obilježila Dan opštine - realizovani brojni projekti uz pomoć republičke vlasti (VIDEO)

Vlasenica je danas obilježala Dan opštine i krsnu slavu Mala Gospojina. Sumirajući rezultate načelnik opštine Miroslav Kraljević rekao je da je Vlasenica na dobrom putu da se svrsta u red razvijenih opština. Ski centar Igrišta, koji je jedna od najvećih investicija Vlade u regionu, pretpostavka je budućeg razvoja Vlasenice, istakao je premijer Radovan Višković, koji je i dobitnik najvećeg opštinskog priznanja.
Premijeru Viškoviću uručeno najveće priznanje opštine "Zlatni grb" -
Premijeru Viškoviću uručeno najveće priznanje opštine "Zlatni grb"

Od lokalne zajednice kojoj je prije nekoliko godina prijetilo gašenje, Vlasenica se vraća u red razvijenih opština. U sinergiji sa Vladom urađeni su brojni infrastrukturni projekti, asfaltirani lokalni putevi, uređen gradski trg, u završnoj fazi izgradnje je Saborni hram.

Učinićemo sve da Vlasenic kroz ulaganje u privrede uđe u red razvijenih opština. 0.53-Ono što je najbitnije da smo završili i prije mjesc dana u rad pustuili Ski centar Igrišta koji je bukvalno zamajac čitave ove regije ne samo Vlasenmice nešto što će donijeti benefite i nova radna mjesta - rekao je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Vlada očekuje ubrzaniji razvoj opštine u narednom periodu, Ski centar Igrišta, investicija vrijedna više od 40 miliona maraka, biće zamajac razvoja regije, kaže premijer Srpske. Najavio je izgradnju treće trake puta od Zvornika preko Vlasenice i dalje do Gacka.

- Brzo ćemo da uzmemo u izbor izvođača i očekujem početkom godine početak radova. Ima jedna stvar koju nismo završili a to je obaveza a to je da uradimo asfaltni put do stratišta najvćećg na području Vlasenica, a to je Rogosija gdje je u jednom danu stradalo 28 boraca VRS - naglasio je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Iskustva Čajetine, koja je turistički lider u Srbiji zahvaljajući Zlatiboru mogu biti od velike koristi za Vlasenicu. Sporazum o bratimljenju dvije opštine u duhu je Svesrpskog sabora.

Mi možemo da razmjenjujemo posjetioce, mi sa Zlatibora da šaljemo ovdje u Republici Srpskoj što je naša dužnost i obaveza i naravno oni ljudi koji žele da se rekrativno skijaju da dođšu kod nas - istakao je Milan Stamatović, predsjednik opštine Čajetina u Srbiji.

Zaslužnim pojedincima i kolektivima, među kojima je i RTRS, povodom Dana opštine dodjeljena su priznanja, a najviše, Zlatni grb opštine, dobio je predsjednik Vlade.

Vlasenica će i dalje biti u fokusu Vlade Republike Srpske, to je ključna poruka nakon posjete premijera. Ulaganje i razvoj sve sa ciljem ostanka, opstanka i boljeg života ovdašnjeg stavnovništva.