latinica  ћирилица
23/09/2024 |  22:26 ⇒ 22:28 | Autor: SRNA

"Veče poezije i pjesme" u prepunoj bašti Trebinjske biblioteke

Pjesnik Marko Milošević i pjevač Boris Režak priredili su Veče poezije i pjesme u Trebinju.
Trebinje - Veče poezije i pjesme - Foto: SRNA
Trebinje - Veče poezije i pjesmeFoto: SRNA

U okviru bogatog repertoara, publika je imala priliku da uživa u Režakovoj muzici, te u poeziji Miloševića, jednog od najpoznatijih savremenih srpskih pjesnika.

Direktor trebinjske Narodne biblioteke Milosava Supić Vuković rekla je da su veče u bašti Biblioteke organizovali kao poklon sugrađanima koji prate njihov rad.

Vukovićeva je izjavila da ovakve velike događaje ne bi mogli da organizuju bez podrške grada, gradonačelnika Mirka Ćurića i ostalih nadležnih u Gradskoj upravi koji prepoznaju značaj kulture, jer je u toj oblasti Bibloteka napravila veliki iskorak organizujući najznačajnije događaje.

Pjesnik Milošević izjavio je da je sa Režakom do sada organizovao 150 nastupa za godinu i dva mjeseca u zemljama regiona, a da su u Trebinju drugi put.

- Nastupamo skoro svaku drugu noć negdje i ovdje smo došli otvorenog srca. Ovaj grad je čaroban. Uradili smo veliku stvar i vratili smo poeziju i pravu muziku i pjesmu među ljude, što je nedostajalo posljednjih 30 godina. Ljudi su željni iskrene emocije - rekao je Milošević, te dodao da imaju oko 15 nastupa mjesečno.

Režak je istakao da je njihov nastup autorski i da on izvodi svoju muziku, dok Milošević recituje svoju poeziju.