latinica  ћирилица
25/09/2024 |  13:01 ⇒ 17:50 | Autor: RTRS

Potpisano pismo namjere o saradnji Trebinja i kineskog grada Dunhuang (VIDEO)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsjednik Kancelarije za inostranu saradnju kineske provincije Gansu Lu Јundžao potpisali su danas u Istočnom Sarajevu pismo namjere o budućoj saradnji Trebinja i kineskog grada Dunhuanga, posebno na planu turizma, energije i infrastrukture.
Mirko Ćurić sa Kinezima - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Mirko Ćurić sa KinezimaFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Ćurić je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je prethodno potpisao ovaj memorandum, kao i ambasadoru BiH u Kini Siniši Berjanu na organizaciji ovog događaja.

Istakao je da je pismo namjere o budućoj saradnji veoma bitno za Trebinje - grad turizma.

On je naveo da Trebinje na godišnjem nivou bilježi veliku posjetu turista iz više od 90 zemalja svijeta, što su kineski gosti pozdravili kao ozbiljan podatak.

- Istovremeno, nas interesuje da se upoznamo sa iskustvima naših kineskih prijatelja kako bismo obezbijedili dolazak što većeg broja Kineza u naš grad - rekao je gradonačelnik Trebinja.

Јundžao je rekao da je danas potpisano pismo o bratimljenju Trebinja i kineskog grada Dunhuang, što će uskoro biti i ozvaničeno.

- To će biti nova zajednička tačka između ova dva grada - istakao je Lu i dodao da je cilj bratimljenja da se stanovnici oba grada međusobno što bolje upoznaju i da ostvare što bolju saradnju u budućnosti.