latinica  ћирилица
26/09/2024 |  09:11 ⇒ 14:46 | Autor: RTRS

Uručeni sertifikati novim pripadnicima SAЈ-a; Karan: Obučeni za najizazovnije zadatke (FOTO/VIDEO)

U Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Banjaluci danas je uručeno 12 sertifikata polaznicima koji su uspješno okončali obuku za policajca-specijalistu u Specijalnoj antiterorističkoj jedinici.
Specijalna antiteroristička jedinica - Foto: Ustupljena fotografija
Specijalna antiteroristička jedinicaFoto: Ustupljena fotografija

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Siniša Karan rekao je u Zalužanima da je Republika Srpska stabilna i mirna sa dobrom opštom bezbjednosnom situacijom i trendom smanjenja kriminaliteta u svim oblastim.

Foto: RTRS

- Bezbjednost nije nešto što dolazi samo po sebi, već je dobrim dijelom proizvod svakodnevnog mukotrpnog rada svih organizacija Ministarstva unutrašnjih poslova. SAЈ elitna jedinica obučena i opremljena za najteže poslove. Specijalnu antiterorističku jedinicu smo uredili da može da odgovori svim bezbjednosnim izazovima, posebno kada je riječ o udaru na ustavni poredak, specifične oblike organizovanog kriminaliteta, talačkih situacija, posebnih situacija kada su ugroženi životi štićenih ličnosti i objekata, narušavanja javnog reda i mira koji imaju rušilačku tendenciju - naveo je Karan.

On je istakao da pripadnici SAЈ-a moraju da znaju i baštine vrijednosti koje je imala Specijalna brigada policije 1992-1995. godine kroz koju je prošlo 1.500 ljudi, od kojih je 144 dalo život za Republiku Srpsku.

Karan je poručio da će MUP nastaviti da oprema i obučava SAЈ kao elitnu i najbolje obučenu jedinicu koja je spremna da odgovori najizazovnijim zadacima.

Specijalna antiteroristička jedinica

Dodjeli je prisustvovao i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević.