latinica  ћирилица
26/09/2024 |  09:26 ⇒ 09:52 | Autor: RTRS

Amidžić: Bošnjački i hrvatski ministri protiv tačaka koje se odnose na Srpsku (VIDEO)

Ministar finansija u Savjetu ministara Srđan Amidžić rekao je za RTRS da sjednica Savjeta, koja je bila zakazana za 24. septembar, nije održana jer bošnjački i hrvatski ministri iz FBiH nisu htjeli da podrže svih šest tačaka dnevnog reda koje je Ministarstvo predložilo.
Savjet ministara, sjednica - Foto: SRNA
Savjet ministara, sjednicaFoto: SRNA

Amidžić je rekao da je Ministarstvo pripremilo smo šest različitih tačaka vezanih za određene kreditne aranžmane koji su se odnosili na pojedine oštine u BiH, FBiH i Republici Srpskoj, ali da su bošnjački i hrvatski ministri rekli da se na dnevnom redu ne mogu naći dvije tačke koje se odnose na Republiku Srpsku i da moraju čekati desetu tačku s kojom apsolutno nisu povezane.

- Ministarstvo finansija i trezora nije švedski sto, da izaberete tačke koje vam odgovaraju i "gurate" dalje, niti sam ja kuvar da napravim i ponudim, a vi birate šta želite - rekao je Amidžić.

On je istakao da su sve tačke pripremljene, uključujući i pomenute dvije i da nije bilo potrebe za odlaganjem.

- Ali ne, oni su rekli "ovo ne može ići". E ako ne može, onda ne može nijedna. Kolege Bošnjaci i Hrvati nisu dozvolili da ide. Ako mislite da tako gradite BiH i ako želite da kočite i Republiku Srpsku i FBiH i BiH, snosite odgovornost za to. Ko ste vi da birate šta će ići na dnevni red? Šta sam ja, beskičmenjak neki kad mu kažete "ja ću reći da zbog Vas nije održana sjednica". Pa evo ja ću reći da vi kočite dva projekta u Foči i Banjaluci - iz kojeg razloga - upitao je Amidžić.