latinica  ћирилица
26/09/2024 |  11:50 ⇒ 15:52 | Autor: RTRS

Predsjednik Dodik odlikovao premijera Vučevića; U Srpcu obišli vrtić i uručili ključeve mladim bračnim parovima (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević boravio je danas u Banjaluci i Srpcu. Posjetu Republici Srpskoj započeo je sastankom sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom. Prethodno je upriličen svečani doček ispred Palate Republike. Predsjednik Republike Srpske odlikovao je Vučevića Ordenom Republike Srpske na lenti. Vučević i Dodik obišli su novoizgrađen vrtić "Srbija" u Srpcu, te uručili ključeve stanova koji su dodijeljeni mladim bračnim parovima.
Vrtić "Srbija" u Srpcu - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Vrtić "Srbija" u SrpcuFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Pogledajte pregled posjete premijera Srbije Srpskoj:

15.29 - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Miloš Vučević uručili su danas u Srpcu ključeve stanova za 20 mladih bračnih parova.

Vrijednost projekta izgradnje zgrade za mlade bračne parove iznosila je 1,69 miliona KM, a investitor je bila opština Srbac.

Sredstva su najvećim dijelom obezbijeđena putem četvrte emisije obveznica, dok je cijena stambenog prostora, koja je definisana odlukom Skupštine opštine Srbac, iznosila 1.200 KM po metru kvadratnom.

15.17 - Dodjela ključeva stanova za mlade bračne parove u novoj zgradi u Srpcu

15.09 - Predsjednik Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Srbija najveći donator u Srpskoj i da to čini iz narodnog i državnog interesa.

- Najveći interes su Kosovo i Metohija, ali i Srpska koja voli Srbiju. Naša ljubav prema Srbiji ne može bizi zaustavljena - rekao je Dodik na svečanosti ispred vrtića "Srbija" u Srpcu, povodom posjete premijera Srbije Miloša Vučevića.

 

15.00 - Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas u Srpcu da se vrijednost novog vrtića "Srbija" u ovoj opštini ogleda u radosti mališana koji ga pohađaju, te izrazio nadu da će i ovaj objekat doprinijeti ostanku i opstanku srpskog naroda na ovim prostorima.

14.55 - Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je da je novi vrtić "Srbija", za čiju su izgradnju vlade Republike Srpske i Srbije obezbijedile tri miliona KM, napravljen po najvišim standardima i da je omogućio mališanima ugodan i siguran boravak.

Dragosavljević je na svečanosti povodom posjete premijera Srbije Miloša Vučevića i predsjednika Srpske Milorada Dodika Srpcu izrazio zadovoljstvo što je mogao da bude dio ovog projekta, te istakao značaj njegove realizacije.

- Osim vrtića, dobili smo i novu saobraćajnicu koja je donijela sasvim novi izgled naše opštine - rekao je Dragosavljević.

14.22 - Doček delegacije Vlade Republike Srbije u vrtiću "Srbija" u Srpcu

Za novoizgrađeni vrtić "Srbija" vlade Srpske i Srbije obezbijedile su tri miliona KM.

Predsjednika Republike Srpske Milorad Dodika i premijera Srbije Miloša Vučeviać dočekao je veliki broj građana uz gromoglasan aplauz.

      View this post on Instagram

A post shared by RTRS (@rtrsvijesti)

Vrtić "Srbija", je počeo sa radom 2. septembra, i prostire se na površini od 1.762 metra kvadratna i može da primi 200 mališana.

Ovo je treći vrtić koji je izgrađen u Srpcu. Prvi vrtić u ovoj opštini, koji je izgrađen 1972. godine, uništen je u poplavama, a drugi, koji se koristi od 1986. godine, montažnog je tipa sa ograničenim rokom trajanja i smještajnim kapacitetom.

Srbija je izdvojila značajna sredstva za infrastrukturne projekte u gradovima i opštinama u Srpskoj, kao i u opštinama u Federaciji BiH sa većinskim srpskim stanovništvom.

13.25 - Konferencija za novinare predsjednika Republike Srpske i premijera Srbije

13.00 - Svečana dodjela odlikovanja Milošu Vučeviću, predsjedniku Vlade Republike Srbije

Predsjednik Republike Srpske odlikovao je Vučevića Ordenom Republike Srpske na lenti.

Vučević je odlikovan za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske, kao i za izuzetan doprinos od šireg značaja za opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske.

predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Miloš Vučević je pravi prijatelj Republike Srpske i odani pripadnik srpskog naroda - rekao je predsjednik Srpske.

Vučević se zahvalio predsjedniku Srpske na i istakao da je velika čast dobiti Orden Republike Srpske na lenti.

- Priznanje je i neki vid zahvalnosti i obaveza za ono što radimo zajednički u vremenu koje je pred nama - rekao je on.

12.44 -  U Palati Republike sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Srbije Miloša Vučevića.

12.30 - Svečani doček delegacije Vlade Republike Srbije ispred Palate Republike

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dočekao je premijera Srbije Miloša Vučevića ispred Palate Republike.

U čast premijera Srbije ispred Palate Republike postrojena je počasna jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Orkestar MUP-a Srpske izveo je himne Srbije "Bože pravde" i Republike Srpske "Moja Republika", a potom je raport zvaničnicima predao komandir počasne jedinice MUP-a Srpske Vitomir Petričević.

12.00 - Premijera Srbije Miloša Vučevića na Aerodromu Banjaluka dočekali su ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i generalni konzul Srbije u Banjaluci Miloš Vujić.

Svečani doček premijera Srbije biće upriličen ispred Palate Republike Srpske.

Nakon dočeka uslijediće sastanak sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

U 13.00 časova planirana je svečana dodjela odlikovanja predsjedniku Vlade Srbije.

Vučević i Dodik obići će novoizgrađen vrtić "Srbija" u Srpcu i uručiti ključeve stanova koji su dodijeljeni mladim bračnim parovima.