latinica  ћирилица
26/09/2024 |  12:21 | Autor: SRNA

Nešić: Obraćanje Bećirovića jedino nanijelo štetu BiH

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić smatra da je obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića u Generalnoj skupštini UN jedino nanijelo štetu BiH i vodi ka njenoj daljoj regionalnoj izolaciji i siromašenju.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- Bećiroviću samo ne smeta pomoć Srbije. Više je Aleksandar Vučić obezbijedio vakcina i respiratora Federaciji BiH, nego on. Kada nestane gasa – opet pomaže Vučić, a Denis se češlja - poručio je Nešić, komentarišući Bećirovićevo izlaganje u Generalnoj skupštini UN u kojem je iznio niz optužbi na rukovodstva Srpske i Srbije i neistine o građanskom ratu u BiH.

Nešić je kao vrhunac licemjerja istakao to da Bećirović u izlaganju kaže da je ključno da sve zemlje priznaju da nema promjena granica, a istovremeno se ponaša kao da je takozvano Kosovo priznato od BiH i sastaje se sa Vjosom Osmani.

On ukazuje da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić svakodnevno ponavlja da Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH, kao i Republike Srpske u okviru dejtonske BiH.

- Ako Bećirović smogne snage i izgovori rečenicu da podržava teritorijalni integritet Srbije i nepromjenjivost njenih granica, spreman sam da se prestanem baviti politikom - poručio je Nešić.

Povodom Bećirovićevih tvrdnji da je deklaracija sa Svesrposkog sabora navodno prijetnja po mir i stabilnost, Nešić kaže da u usvojenom dokumentu nema ništa sporno i da se u njemu podržava integritet i suverenitet BiH.

- Tužno je da 30 godina nakon rata, Bećirović nosi toliko mržnje u sebi i da u njegovoj glavi još traje rat. Najveću štetu trpi bošnjački narod koji je zbog ovakve politike ostao sam i bez prijatelja - istakao Nešić.