latinica  ћирилица
26/09/2024 |  15:18 ⇒ 15:29 | Autor: sputniknews.com

Mesi karijeru završava u klubu u kojem je započeo

Lionel Mesi, proslavljeni argentinski fudbaler, karijeru će završiti u Njuels Old Bojsu, klubu gdje je počeo karijeru.
Lionel Mesi (Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER) -
Lionel Mesi (Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER)

Kako prenosi argentinski "El Nacional" 37-godišnji Lionel Mesi ne planira da karijeru završi u Interu iz Majamija već želi da se vrati u Argentinu odnosno klub u kom je napravio prve fudbalske korake.

U Njuels Old Bojsu počeo je da igra sa 13 godina, a čak i kada je igrao za Barselonu govorio je o tome kako bi jednog dana volio da se vrati u prvi klub.

- Ako bih se sutra vratio u Argentinu, što bih volio da učinim, igrao bih samo za Njuels - rekao je još 2016. godine slavni Argentinac.

Upravo iz Njuelsa je Mesi otišao u Barselonu gdje je za prvi tim zaigrao 2004. godine. Tada je počela jedna od najpoznatijih fudbalskih bajki koja se završila 2021. godine kada je čuveni Leo odlučio da pređe u Pari Sen Žermen.

U francuskom klubu proveo je dve sezone, a onda se zaputio u Ameriku odnosno Majami gdje bi trebalo da ostane do sljedeće godine kada mu ističe ugovor.

Ukoliko se poslije toga zaista vrati u Njuels koji se prošle godine borio za opstanak u ligi bio bi to veliki i sjajan potez fudbalske zvijezde.