latinica  ћирилица
26/09/2024 |  18:11 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

Svečan i poseban dan za 20 mladih bračnih parova iz Srpca; Dodik i Vučević uručili ključeve za stanove (FOTO/VIDEO)

Dobili su ključeve novoizgrađenih stanova kupljenih po povoljnim uslovima, koje su im uručili predsjednik Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Miloš Vučević.
Dodjela ključeva Srbac - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Dodjela ključeva SrbacFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Ono što je zacrtano prije tri godine, sada je i realizovano. Kako je i ranije definisano odlukom lokalne skupštine cijena kvadrata ostala je 1.200 maraka, bez obzira na poskupljenje građevinskog materijala u toku realizacije ovog projekta značajnog za ostanak mladih.

Među 20 mladih bračnih parova iz Srpca, koji su ispunili uslove za kupovinu prve nekretnine po povoljnoj cijeni je i četvoročlana porodica Bojana Balabana. Uselili su u stan od 72 kvadratna metra. Tako su stambeno pitanje riješili za 86 500 maraka. Zadovoljni su što im je to opština omogućila.

- Kada su cijene velike, platiti kvadrat 1200 km stvarno znači - rekao je Balaban.

Koliko je ovo značajno govori i činjenica da bi kvadratni metar stana u ovakvoj zgradi u Srpcu koštao za 1000 maraka skuplje - 2200 maraka. Opština kao investitor odrekla se profita kao i određenih dažbina. Prije dvije godine počeli su zemljišni radovi za zgradu sa stanovima od 60 do 73 kvadratna metra što ukupno iznosi 1800 kvadrata stambenog prostora.

- Urađeno je po najvišim standardima. Želio bih čestitam i da poželim da se broj stanara povećava - istakao je načelnik Mlađan Dragosavljević.

- Evo ko ima troje djece ja preuzimam obavezu da otplatim stan, a onaj ko to uspije u narednih dvije do pet godina, biće mu vraćen iznos - rekao je Dodik.

Ovu pronatalitetnu mjeru opštine Srbac kojom se gradi budućnost i osnažuje porodica pozdravio je i premijer Srbije Miloš Vučević.

Projekat je koštao oko milion 700 hiljada maraka. Biće nastavljen. Potpisan je ugovor sa projektantskom kućom za izradu glavnog projekta za izgradnju lamele dva zgrade za mlade bračne parove i gradnja će početi sljedeće godine.