latinica  ћирилица
26/09/2024 |  22:00 ⇒ 22:02 | Autor: SRNA

Izložba "Izlazak na mjesto Agora" predstavljena trebinjskoj publici

U Trebinju je večeras otvorena zajednička izložba "Izlazak na mjesto Agora" autora Dragane Pajković Dodig, Milene Maksimović Kovačević i Irene Kuzmanović, koje su se sastale da doslovno obilježe ponovni izlazak na to mjesto.
Izložba "Izlazak na mjesto Agora" - Foto: SRNA
Izložba "Izlazak na mjesto Agora"Foto: SRNA

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić rekla je da grad u okviru "Trebinjskog kulturnog ljeta", ali i programa galerije Kulturnog centra i javnog poziva za izlagaštvo, organizuje izložbe od kojih je svaka dragocjena i kvalitetna.

Izabrane između 100 ponuda sa konkursa, Skočajićeva kaže da su u top 10, te su veoma uzbuđeni kada je riječ o tim izložbama.

- Kao žena, moram da istaknem činjenicu da su to tri samostalne umjetnice. Naziv izložbe "Izlazak na mjesto Agore" govori da su se visoko pozicinirale i da su i nama zanimljive - rekla je Skočajićeva.

Kovačevićeva je rekla da je svaka od njih uradila zasebnu cjelinu koju povezuje neka likovnost, a tiče se mjesta susreta, susreta njih tri i njihovih poetika.

Dodigova je istakla da je na izložbi oslikano i Trebinje na osnovu fotografija koje je dobila prije dvadesetak god jer nije bila u ovom gradu.

Izložbu u galeriji Kulturnog centra organizovao je Kulturni centar Trebinje.