latinica  ћирилица
27/09/2024 |  08:50 ⇒ 08:53 | Autor: SRNA

Za energetsku sanaciju upravne zgrade 1,2 miliona evra

U Doboju je potpisan sporazum o energetskoj sanaciji upravne zgrade Željeznica Republike Srpske, koja je sagrađena šezdesetih godina prošlog vijeka, a radovi će koštati oko 1,2 miliona evra.
Željeznice Republike Srpske - Foto: RTRS
Željeznice Republike SrpskeFoto: RTRS

Sporazum su potpisali generalni direktor Željeznica Republike Srpske Slađan Јović i direktor izvođača radova, dobojskog preduzeća "Simpro", Aleksandar Simić.

Јović rekao da je rok za izvršenje radova do kraja godine, a preduzeti su zbog lošeg stanja objekta i oštećenja u poplavama iz 2014. i 1965. godine.

- Smogli smo snage i sa resornim ministarstvom i Vladom Republike Srpske uz pomoć Svjetske banke, obezbijedili sredstva za sanaciju - izjavio je novinarima Јović i dodao da će do sanacije objekta na snazi biti "proces užurbanog rada".

Јović je naveo da je riječ o objektu površine oko 4.000 metara kvadratnih koji će kompletno biti saniran, od krovne konstrukcije, stolarije, hidroizilacije, fasade, uvođenja centralne klimatizacije, te podrumskog dijela.

Simić je istakao da je ovo izazovan projekat s obzirom na kratak rok za realizaciju, zbog čega će biti angažovane i kooperantske firme kako bi na gradilištu bilo oko 50 radnika.

Upravna zgrada u Doboju, koja je od 1996. godine sjedište Željeznica Republike Srpske, izgrađena je početkom šezdesetih godina prošlog vijeka i u proteklih šest decenija nije obnavljana.