latinica  ћирилица
27/09/2024 |  09:05 ⇒ 09:05 | Autor: SRNA

Grenel: Situacija na Kosmetu bila bolja za vrijeme Trampove administracije

Bivši izaslanik Bjele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je da je situacija po pitanju Kosova i Metohije bila bolja za vrijeme administracije bivšeg predsjednika Donalda Trampa i da nije siguran da potpredsjednik Sjedinjenih Država i demokratska predsjednički kandidat Kamala Haris uopšte zna gdje je Balkan.
Ričard Grenel (Foto: TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ) -
Ričard Grenel (Foto: TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ)

Grenel, koji je prisustvovao prijemu koji je stalna misija Srbije pri UN organizovala u Njujorku, rekao je da je u kontaktu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je njegov savjet uvijek bio da se "Srbija približi Zapadu i Sjedinjenim Držama i udalji od Rusije i Kine".

On kaže da mu je drago što Srbija napreduje u tehnologijama i što govori o vještačkoj inteligenciji, jer to znači otvaranje novih radnih mjesta, prenosi RTS.

Stalna misija Srbije pri UN organizovala je prijem "Srbija iza budućnosti", kojim je svjetskim zvaničnicima predstavila predstojeću izložbu Ekspo 2027, ali i sve što Srbija nudi kada su u pitanju znanje, nauka, inovacije i tehnološki razvoj.