latinica  ћирилица
27/09/2024 |  09:18 | Autor: TANЈUG

Vijesti: Pripadnik škaljaraca Milan Kršić uhapšen u Budvi

Pripadnik cetinjske ćelije zločinačkog škaljarskog klana Milan Kršić uhapšen je u Budvi, a policija vjeruje da je time spriječila likvidaciju nekog od pripadnika njima suprotstavljene kavačke ekipe, pišu podgoričke Vijesti.
Policija Crne Gore - Foto: RTRS
Policija Crne GoreFoto: RTRS

Pozivajući se na više izvora, Vijesti pišu da je Cetinjanin Kršić uhapšen juče u Bečićima, a u njegovom "štek" stanu je pronađen pištolj, silikonska maska i brojni drugi dokazi.

- U toku su pretresi na više lokacija, a utvrđuje se ko je trebalo biti meta - rekli su izvori lista i dodali da su u toj akciji učestvovali službenici Sektora za borbu protiv kriminala i budvanski policajci.

Uhapšeni Kršić za kojim je policija tragala sproveden je sinoć u Istražni zatvor zbog postupka koji se od ranije vodi protiv njega.

Sagovornik je podsetio da je Kršić hapšen 10. februara 2021. godine na Јahorini u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a lisice na ruke tada su stavljene i njegovim sugrađanima Filipu Roganoviću i Bobanu Sjekloći.

Te noći policija je, nakon informacije da bi na Јahorini moglo doći do obračuna škaljarskog i kavačkog klana, blokirala puteve ka tom zimskom turističkom centru i zaustavila golf 5, u kojem je bio Kršić i golf 7 u kojem su se nalazili Roganović i Sjekloća. Slobode su lišeni nakon pretresa njih, vozila i hotelskog apartmana u kom su boravili.

Škaljarci su, navodno, na Јahorini pratili Tamaru Zvicer, suprugu vođe njima suprotstavljenog kavačkog klana Radoja Zvicera.

O tome su, dok su škaljarci hapšeni na toj planini, preko kriptovane Skaj aplikacije raspravljali pripadnici kavačkog klana - uhapšeni i odbegli policajac Petar Lazović i Ljubo Milović.