latinica  ћирилица
27/09/2024 |  09:53 ⇒ 09:54 | Autor: SRNA

Vučić: Srbija želi da prednjači u razvoju vještačke inteligencije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Njujorku da je Srbija zemlja koja ekonomski najbrže raste i da želi da prednjači u razvoju vještačke inteligencije i u biotehnologijama.
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić) -
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić)

Vučić je na svečanom prijemu "Srbija iza budućnosti" u sjedištu UN istakao da je Srbija ponosna na dostignuća u oblasti biotehnologije.

Obraćajući se zvanicama, Vučić je naveo da svi govore o ratovima i onome što će se desiti u budućnosti, ali da niko ne govori o lijepim stvarima.

Vučić je dodao da su mladi važna komponenta svakog društva, zbog čega se mora učiniti svaki napor da oni imaju prosperitetnu budućnost, jer se time obezbjeđuje budućnost čovječanstva.

- Bez mladih ćemo teško da dostignemo ciljeve održivog razvoja. Zato je neophodno da ih ohrabrimo za globalne odluke, da ostvare puni potencijal, kao pojedinci i kao društvo. Bezbjedno okruženje, obrazovanje i uključivanje mladih u nacionalne politike zadatak je najvišeg prioriteta - poručio je Vučić.

Na prijemu u stalnoj misiji Srbije pri UN prikazan je film o napretku Srbije u razvoju novih tehnologija, naučno-tehnoloških parkova i napretku nauke, a promovisana je i izložba "Ekspo 2027", koja će biti održana u Beogradu.