latinica  ћирилица
27/09/2024 |  10:13 | Autor: SRNA

Stevanović: Alumina nastoji da poslovni rezultati kompanije budu što bolji

Direktor kompanije Alumina Zoran Stevanović rekao je da menadžment čini sve da se investicionim projektima i novim proizvodnim programima fabrika razvija, ostane i opstane na tržištu.
Alumina - Foto: RTRS
AluminaFoto: RTRS

Stevanović je rekao da Alumina nastoji da poslovni rezultati kompanije budu što bolji i pri tome brine o standardu zaposlenih.

- Veoma nam je važno da podižemo ljestvicu materijalnog položaja naših radnika - rekao je Stevanović.

Na sastanku menadžmenta Alumine i predstavnika Sindikata metalske industrije i rudarstva ovog kolektiva dogovoreno je da zaposlenima bude isplaćeno po 250 KM, povodom 6. oktobra - Dana fabrike.

Osim toga, dogovoreno je povećanje plata od 1. januara, kao i isplata regresa i naknada povodom božićnih i vaskršnjih praznika, saopšteno je iz Alumine.

Predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u Alumini Aleksandar Sejmenović rekao je da je ovo nastavak dobre prakse saradnje sa menadžmentom fabrike i korektnog socijalnog dijaloga poslodavca i sindikata.

Na sastanku su učestvovali i vlasnik kompanije Alumina Gordan Pavlović, predsjednik i sekretar Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Radenko Smiljanić i Tane Peulić, kao i potpredsjednici Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u Alumini.