latinica  ћирилица
27/09/2024 |  10:43 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Mitrović sa privrednicima u Loparama: Vlada podsticajima pomaže privredi (FOTO/VIDEO)

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je nakon današnje posjete tekstilnom preduzeću "Kristin mod" u Loparama da su Vlada i resorno ministarstvo spremni da pomognu privrednim društvima kako bi zadržali broj zaposlenih i kroz povećanje obima posla uvećali broj radnih mjesta.
Ministar Mitrović u posjeti privrednicima Opštine Lopare - Foto: RTRS
Ministar Mitrović u posjeti privrednicima Opštine LopareFoto: RTRS

- Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo obezbjeđuju podsticaje na plate, za direktna ulaganja, za mala i srednja preduzeća i za privredne subjekte od posebnog interesa - rekao je Mitrović.

Mitrović sa privrednicima u Loparama

On je naveo da se to posebno odnosi na područja koja su slabije razvijena, kao što su Lopare, te dodao da resorno ministarstvo podržava sve privredne subjekte u Srpskoj, bez obzira ko je na lokalu na vlasti.

- Najbolji pokazatelj za to su Lopare, gdje je druga politička opcija na vlasti, ali to je politika. Mi ovdje dolazimo po pitanju rada i razvoja privrede Republike Srpske i privreda treba da bude zastupljena u svim dijelovima Republike - rekao je Mitrović.

Mitrović sa privrednicima u Loparama

Resorni ministar pohvalio je rad preduzeća "Kristin mod", ističući kao pozitivno što imaju obezbijeđen plasman robe na talijansko tržište.

Ministar Mitrović će u Loparama posjetiti i firmu "Termoelektro oprema", proizvodni pogon preduzeća "Polivita SGS" i privredno društvo "SAS" u Priboju.