latinica  ћирилица
27/09/2024 |  10:47 | Autor: RTRS

Ističe rok za uplatu druge rate poreza na nepokretnosti

Poreska uprava Republike Srpske obavještava poreske obveznike poreza na nepokretnosti da u ponedjeljak, 30. septembra ove godine, ističe rok za uplatu druge rate poreza na nepokretnosti za 2024. godinu.
Poreska uprava Republike Srpske - Foto: RTRS
Poreska uprava Republike SrpskeFoto: RTRS

- S tim u vezi, pozivamo poreske obveznike da blagovremeno, u propisanom roku, izmire drugu ratu svoje obaveze po poreskom računu za 2024. godinu, kao i eventualno još uvijek neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina. Pored toga, Poreska uprava Republike Srpske poziva i sve one koji još uvijek nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu, da to učine odmah, jer će neprijavljene nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava biti prijavljene po službenoj dužnosti - navode iz Poreske uprave.

Naglašavaju da cilj Poreske uprave svakako nije kažnjavanje poreskih obveznika već stavljanje svih poreskih obveznika u ravnopravan položaj, te iz tog razloga, na vrijeme, prije isteka roka, podsjećaju da izmire svoje obaveze i tako sebe ne dovedu u situaciju da zbog propuštanja roka imaju dodatne troškove po osnovu prinudne naplate i kamata.