latinica  ћирилица
27/09/2024 |  11:05 ⇒ 11:54 | Autor: RTRS

Milada Šukalo reagovala na prilog u emisiji Pečat

Savjetnik gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti Milada Šukalo reagovala je na prilog objavljen u političkom magazinu Pečat.
Milada Šukalo - Foto: RTRS
Milada ŠukaloFoto: RTRS

Reagovanje Milade Šukalo prenosimo u cijelosti:

Povodom sramnog priloga emitovanog u emisiji "Pečat" na RTRS-u, osjećam obavezu da se obratim javnosti i dam odgovore na neosnovane optužbe iznesene na moj račun. Kao savjetnica gradonačelnika ne vedrim i ne oblačim, kako su na RTRS naveli, nego svoj posao obavljam profesionalno i odgovorno, za razliku od prethodnika koji su tokom svojih mandata kroz Gradsku upravu samo prošetali i bez konkretnih rezultata rezultata za grad stekli materijalnu korist za sebe.

U prilogu koji je trajao 15 minuta, i koji je bio posvećen meni, apsurdno je da nisam bila uključena niti sam imala priliku da se oglasim. Nije tačno da nisam htjela dati izjavu novinaru. Јasno sam navela da će izjava biti data nakon završetka događaja, što je od strane novinara izignorisano. Ovakvo izvještavanje je neprofesionalno i javni servis je još jednom prekršio osnovni princip objektivnosti.

Zahtijevam da mi se omogući 15 minuta gostovanja na javnom servisu Republike Srpske, da bih imala priliku da se obratim građanima i iznesem svoj odgovor na sve netačne navode koji su izrečeni u prilogu.

Istina je da sam, prije nego što sam ušla u politiku, bila aktivista, humanitarac i menadžer u domaćim i stranim kompanijama. Da li je to problem? Da li je moj doprinos zajednici kroz rad u privatnom sektoru i nevladinim organizacijama nešto čega se trebam stidjeti? Da li je to nekome nanijelo štetu?

Posebno je bolna i nepravedna optužba o bilo kakvoj povezanosti sa ratnim zločinima. Početkom rata imala sam svega devet godina, i iznošenje ovakvih neistina nije samo neodgovorno, već i moralno i pravno neprihvatljivo. Korištenje mog imena, kao i imena mog oca i strica, u tom kontekstu bez ikakvih dokaza, je duboko uvredljivo i zrelo za krivičnu prijavu protiv rukovodstva RTRS-a.

Takođe, želim jasno naglasiti da obnova kuće Milanovića nije projekat kojim sam ja upravljala.
Kada je u pitanju kupovina porodičnog stana u Banjaluci moja kreditna zaduženja su lako provjerljiva i nema potrebe da se bilo koja medijska kuća, posebno ne javni servis, o tome raspituje kod građana.

Ovakvi medijski napadi ne služe interesima građana, već širenju dezinformacija i pokušaju diskreditacije. Da li su osobe koje rukovode javnim servisom i koje su od važne institucije napravile stranački bilten bez novinarskog kredibiliteta spremne da podnesu odgovornost zbog stavljanja mete na čelo meni i članovima moje porodice?

Očekujem da će se odgovorni ponijeti u skladu sa situacijom u koju su nas sve doveli zbog svog neprofesionalnog ponašanja, i omogućiti mi da javnosti odgovorim na sve neistine iznesene o meni i članovima moje porodice.