latinica  ћирилица
27/09/2024 |  11:26 | Autor: RTRS

Uhapšeno pet lica za kojima se tragalo

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su pet lica za kojima su raspisane potjernice ili ih potražuju sudovi i policija.
Granična policija BiH (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija BiH (Foto: Granična policija BiH)

Pripadnici Јedinice granične policije Brčko uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali Ј.A. /39/, nakon što je kontrolom na graničnom prelazu utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora, te je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, navedeno je u izvještaju Granične policije za posljednjih sedam dana.

Na graničnom prelazu Popovi je prilikom kontrole uhapšen državljanin Hrvatske Ž.C. /48/ nakon što je utvrđeno da je za njim Interpol Visbaden raspisao potjernicu zbog prevare, te je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici Јedinice granične policije Bijeljina uhapsili su i državljanina BiH D.K. /47/, jer je ustanovljeno da je Policijska uprava Tuzla raspisala potragu za njim zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga, pa je predat pripadnicima Policijske uprave Tuzla.

Državljanina BiH i Srbije čiji su inicijali Z.M. /58/ uhapsili su pripadnici Јedinice granične policije Orašje nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog ugrožavanja bezbjednosti.

Pripadnici Јedinice granične policije Izačić su prilikom ulaska u BiH lišili slobode državljanku Hrvatske Z.M.Ž. /63/, jer je utvrđeno da je potražuje Opštinski sud u Kiseljaku zbog teške krađe, te je predata službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.