latinica  ћирилица
27/09/2024 |  14:41 | Autor: RTRS

Budimir-Gnjatić: Cilj poboljšanje statusa zaposlenih u visokom obrazovanju

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir i predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić izrazili su želju za daljom realizacijom svih potpisanih sporazuma u vezi sa poboljšanjem materijalnog i socijalnog statusa zaposlenih u visokom obrazovanju i studentskog standarda.
Sastanak Budimira i Gnjatića - Foto: Ustupljena fotografija
Sastanak Budimira i GnjatićaFoto: Ustupljena fotografija

- Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir i predsjednik Sindikata obrazovanj- S ciljem najboljih i realnih rješenja za poboljšanje materijalnog i socijalnog statusa zaposlenih u visokom obrazovanju i studentskom standardu Republike Srpske, socijalni partneri su razgovarali o potrebi zaštite dostojanstva i bezbjednosti zaposlenika u ovoj oblasti - saopšteno je iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su istakli da su dogovorene konkretne aktivnosti za naredni period, poput organizovanja okruglog stola o ovim temama, kao i okvirni rokovi za realizaciju donesenih zaključaka.

- Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog partnerskog odnosa i međusobnog razumijevanja Ministarstva i Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske i naglašen zajednički interes za unapređenje položaja zaposlenih u ovoj oblasti - navedeno je u saopštenju.

Sastanak je održan u Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje na inicijativu Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske.