latinica  ћирилица
27/09/2024 |  19:50 | Autor: TANЈUG

Vučić: U Njujorku smo gledali što bolje politički i ekonomski da pozicioniramo Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na kraju boravka u Njujorku, da je imao brojne sastanke i intenzivnu agendu, kao i da su za sve, kao i Srbiju, bili veoma važni sastanci na marginama Generalne skupštine UN, i da je cilj bio da se što bolje, politički i ekonomski, pozicionira Srbija.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

- Tako da svakako je bilo intenzivno i ne samo za nas, već i za sve druge. Pretvorio se dolazak u Njujork najmanje u ono što se vidi pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, a mnogo više što se zbiva u hodnicima i što se zbiva na različitim sastancima - rekao je Vučić za RTS.

Istakao je da je delegacija Srbije gledala da razgovara što je moguće više.

- Da pozicioniramo Srbiju što bolje. Podijelio bih u dva dijela. Јedan je taj politički aspekt, drugi je ekonomski aspekt i naravno prepletanje politike i ekonomije. Mislim da smo neke važne kontakte po prvi put napravili za našu zemlju što se njenog ekonomskog napretka u budućnosti tiče. Što se politike tiče, nije lako vrijeme pred nama, ali ni pred kim u svijetu nije lako vrijeme. Mi ćemo morati da radimo više, da radimo snažnije, jače. Moraćemo da popravljamo situaciju u rudarstvu i energetici, jer na poljoprivredu ne možete toliko da utičete na sušu, kišu i vremenske prilike - rekao je Vučić.

Kaže da je važno što nam industrijska proizvodnja raste, ali da je potrebno još investitora.

- Ali energetika i rudarstvo nam idu loše i moraćemo tome mnogo više da se posvetimo u budućnosti - dodao je Vučić.