latinica  ћирилица
27/09/2024 |  21:06 | Autor: RTS

Zvezda slavila u sudaru sa Železničarom

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Železničar iz Pančeva rezultatom 2:1 u meču 10. kola Superlige Srbije.
Zvezda ubedljiva i protiv lučanske Mladosti (Foto: FK Crvena Zvezda) -
Zvezda ubedljiva i protiv lučanske Mladosti (Foto: FK Crvena Zvezda)

Zvezda je tokom čitavog meča bila bolji rival, ali se namučila da slomi otpor motivisanog rivala koji je ostavio više nego dobar učinak na stadionu "Rajko Mitić".

Odolijevali su gosti sve do 33. minuta i nisu dozvolili Zvezdi veliki broj izglednih prilika, ali su poklekli poslije kornera koji je izborio Milson.

Timi Elšnik je centrirao, a Vanja Drkušić je bio strijelac nakon nešto lošije reakcije odbrane gostiju.

U nastavku je Zvezda imala posjed i inicijativu, ali je izostajao drugi gol koji bi riješio pitanje pobjednika. Pokušavali su mahom igrači Zvezde sa distance u nastavku, ali je nekadašnji golman crveno-belih Zoran Popović bio veoma fokusiran.

Sa druge strane, u jeku Zvezdine potrage za drugim golom, Glazer je nepotrebno izašao na jednu loptu do koje nije stigao, te je nebranjenu mrežu bez većih problema pogodio Fransis Eze u 60. minutu. Glazer se tom prilikom i povredio, zbog čega je napustio teren i doveo u pitanje svoj nastup u Milanu u utorak.

Ubacio je tada Vladan Milojević na teren Šerifa Endiaja i Nemanju Radonjića i zaigrao sa dva špica, što mu se nešto kasnije i isplatilo.

U 69. minutu je Endiaj imao veliku priliku, ali je Popović odlično reagovao i spasio gol. Međutim, samo minut kasnije je Luka Ilić postigao pogodak poslije prodora Radonjića i odbijene lopte.

Do kraja se Železničar otvorio, ali Zvezda nije iskoristila jednu od mnogih dobrih šansi, zbog čega je rezultat ostao nepromjenjen.

U narednom kolu Zvezda gostuje kod IMT-a, dok će Železničar dočekati Mladost.