latinica  ћирилица
28/09/2024 |  18:54 ⇒ 19:57 | Autor: RTRS

Dodik obišao novi objekat Instituta "Dr Miroslav Zotović" - skratiće se liste čekanja i povećati broj operacija (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obišao je danas novi objekat ortopedije Instituta "Doktor Miroslav Zotović" u Slatini. U rekonstrukciju ovog objekta uloženo je 38 miliona maraka, a 60 odsto sredstava obezbjedila je Vlada Srpske. Njegovim stavljanjem u funkciju biće povećan obim operacija i skratiće se liste čekanja. Sve ovo dodatno će ojačati zdravstveni sektor Republike Srpske.
Predsjednik Dodik u posjeti ЈZU Institut "Dr Miroslav Zotović" - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Predsjednik Dodik u posjeti ЈZU Institut "Dr Miroslav Zotović"Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Ono što je prije 35 godina započeto, sada je završeno. Novi objekat ortopedije Instituta "Doktor Miroslav Zotović" u Slatini obuhvata 4.000 metara kvadratnih korisne površine. U objektu će biti smješteno 65 bolničkih kreveta, četiri savremeno opremljene operacione sale i četiri ambulante.

- Naši pacijenti će stvarno dobiti jedan novi kvalitet uspuga potpuno imamo opremljene i kadrove i kao što vidite sad i tehnicki smo opremljeni - rekla je doktor Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju "Dr Miroslav Zotović" Snežana Kutlešić Stević.

- Mislim da će taj broj pacijenata sve više da se uvećava pošto ćemo u ovim objektu imati najsavremenije uslove i najsavremeniju opremu smo dobili i što se nas tiče nadam se da ćemo mi biti dalje podrška i Srpskoj i našem narodu - naveo je šef Odsjeka za artroskopiju Odjeljenja za ortopedsku hirurgiju Zavoda "Dr Miroslav Zotović" Stanislav Palija.

U ovom institutu godišnje se obavi 2 hiljade operacija. Novi kapaciteti, smanjiće liste čekanja. Ni za ovaj medicinski objekat nije izostala podrška institucija. Od 38 miliona maraka koliko je uloženo u njegovu rekonstrukciju, 60 odsto su sredstva Vlade Srpske, a 40 odsto je izdvojio Instituta.

- Ovo su sve praktično državni projekti Srpske toplice, Slatina, ova ortopedija, mi praktično bez pomoći predsjednika nebi išli u ove projekte - naveo je direktor Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju "Dr Miroslav Zotović" Goran Talić.

Da je ovaj Institut lider u oblasti ortopedije i da je zdravstvena ustanova koja postiže impozantne rezultate, saglasan je i predsjednik Srpske Milorad Dodik.

- Ponosan sam na to da ekipa "Zotović" iza sebe ostavlja impozantne rezultate ovo je institucija koja u oblasti zdravstva pokazuje mnogo stvari. Samo pregalaštvo radnika, dobro vođenje od strane direktora i njegovog tima nas dovode u poziciju da je ovo primjer i u finansijskim poslovanju. Obično u medicinskim ustanovama imate stalno zahtjev za još više novca, a ova ustanova ostvarije dobit - istakao je Dodik.

- Ovo je pravi dokaz kako brinemo prije svega o stanovništvu, naravno stvarano bolje uslove za naše pacijenente, zdravstvene radnike i to je ono što je Republika Srpska i što se svaki dan prezentuje širom Republike Srpske - dodao je gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić.

Iz Instituta najavljuju nove projekte koji će, kako ističu, doprinijeti pobošljanju zdravstvenih usluga u ovoj oblasti. U njihovom ostvarenju, kao i do sada, neće izostati podrška institucija Republike Srpske.