latinica  ћирилица
28/09/2024 |  19:02 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Bliski saradnici Stanivukovića napustili odborničku listu PDP-a; Tvrde da planira nemire u izbornoj noći (VIDEO)

Dvoje bliskih saradnika aktuelnog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića napustili su odborničku listu PDP-a i na njegov račun iznijeli niz optužbi. Ljubiša Ančić i Nataša Mirošljević Šestić javnosti su uputili saopštenje, u kojem tvrde da Stanivuković planira nemire u izbornoj, ali i uništavanje dokumentacije u gradskoj upravi. Iz SNSD- traže da reaguju institucije. Stanivuković se nije oglašavao. PDP-u je, opet, za sve kriv neko drugi.
PDP - Foto: RTRS
PDPFoto: RTRS

Kandidati na odborničkoj listi PDP-a Ljubiša Ančić i Nataša Mirošljević Šestić, iznijeli su brojne optužbe na račun aktuelnog gradonačelnika Draška Stanivukovića, nakon čega su se povukli sa odborničke liste. U saopštenju za javnost naveli su da više ne mogu služiti građanima onako kako su obećali, jer je, kako ističu, Stanivuković sve podredio sebi.

Tvrde i da je Stanivuković spreman na radikalne mjere, ukoliko rezultati izbora, kako navode, ne budu po njegovoj mjeri.

- Draško Stanivuković, otkako je postao svjesan da je njegov poraz na izborima za gradonačelnika sve izvjesniji, ušao je u fazu destrukcije. Spreman je i da sebi zapali automobil ili na drugi način sebe učini žrtvom. Planira da u izbornoj sobi izazove destabilizaciju Republike Srpske, nemire i haos, Već danima traje očajnički pokušaj da se prikriju svi tragovi i dokumenti koji bi nakon okončanja mandata mogli biti predmet interesovanja nadležnih organa. Nebojša Drinić, u ime Draška Stanivukovića, vodi akciju uništavanja dokaza koji svjedoče o njihovim privatnim interesima i vezama sa tajkunima - istakli su.

Šta će učiniti povodom teških optužbi svojih dojučerašnjih saradnika Stanivuković se danas o tome nije oglašavao. Umjesto Stanivukovića, saopštenje je izdao banjalučki odbor PDP-a.

Nema u saopštenju ni slova o stranačkim kadrovima na koje su sve do danas računali, niti o optužbama koje su iznijeli. I za njih i za predsjednika PDP-a Branislava Borenovića kriv je režim.

- Svaki put je SNSD nekih sedam do osam dana pred izbore išao sa tim nebuloznim kvalifikacijama, koristio spletke, podvale, napade, ucjene - naveo je Borenović.

I dok u PDP-u za osipanje u svojim redovima krivce traže na drugim adresama, iz SNSD-a podsjećaju da je Stanivuković i ranije izazivao nemire.

- Sjećate se kada je postojala je njegova spremnost da se sa plinskom bocom uđe u zgradu RTRS-a. Ko tebi daje za pravo da se baviš takvim stvarima? Samo zato što ćeš izgubiti izbore i što nećeš više biti gradonačelnik? - izjavio je generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić.

Zbog tvrdnji iznesenih u saopštenju za javnost PDP-ovih kandidata da se banjalučkoj gradskoj upravi uništava dokumentacija, iz SNSD-a traže da reaguju institucije.

- Јa mislim po službenoj dužnosti da institucije unutar Republike Srpske, prije svega Tužilaštvo i MUP moraju da reaguju kada je u pitanju informacija o tome da se pojedina dokumentacija sklanja, spaljuje i već šta sve ne, da bi se sakrili dokazi - naveo je Amidžić.

- Izgleda da ćemo u izbornoj noći, pored listića, morati da branimo i Gradsku upravu zbog arhive i zbog elektronskih zapisa, jer pokazuje se da bi mogao da uništi čak i one servere gdje su vidljive finansijske transakcije između Grada i drugih pravnih lica kojima su oni isplaćivali iznose mimo zakona - dodao je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.

Za portparola SNSD-a Radovana Kovačevića povlačenje dvoje kandidata sa liste PDP-a u Banjaluci, pokazuje da je to brod koji nezaustavljivo tone.

- Napustili su ga njegovi najveći podržavaoci, poput Јelene Trivić i Nebojše Vukanovića, Igora Crnatka, koji mu je bio šef štaba, Milka Grmuše, koji je na prošlim izborima bio drugi na listi, odmah iza Јelene Trivić. Ako su se svi oni okrenuli protiv njega i bore se protiv njega, onda vam je to sve potpuno jasno. Dakle, to je jedan brod koji tone nezaustavljivo - naglasio je Kovačević.

Na povlačenje dvoje kandidata za odbornike PDP-a reagovala je i nekada bliska Stanivukovićeva saradnica- Јelena Trivić. Podsjećajući da se od aktuelnog gradonačelnika i njegovih saradnika odavno distanciralo više visokopozicioniranih članova PDP-a, Trivićeva je na Fejsbuku napisala da će, kako je krenulo, u ovoj partiji, uz Stanivukovića, do izbora ostati još samo dva imena.