latinica  ћирилица
28/09/2024 |  19:08 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

U beogradskoj Knez Mihajlovoj ulici degustacija tradicionalnih srpskih proizvoda i vina (VIDEO)

U beogradskoj Knez Mihajlovoj ulici odžava se turističko gastronomska manifestacija na kojem učestuje više od 50 izlagača iz Srbije i regiona. Ljubitelji dobrih ukusa mogu da isprobaju tradicionalne srpske proizvode, ajvare, salate, džemove i sokove.
Festival hrane, Beograd - Foto: RTRS
Festival hrane, BeogradFoto: RTRS

Na šestom festivalu hrane i pića posjetioci imaju priliku da degustiraju tradicionalne srpske proizvode. Manifestacija okuplja i promoviše male i srednje proizvođače.

- Sa nama su proizvođači tradicionalne hrane i pića, organski sokovi i džemovi, različite vrste sireva, suhomesnatih proizvoda, kao i različite vrste žestokih pića koje imaju naši proizvođači - rekao je Pavle Cimbaljević, predstavnik festivala.

Republiku Srpsku predstavlja "Vitaminka" iz Banjaluke.

Uz kupce u BiH i nekim zemljama regiona i Evrope, njihove proizvode upoznali su i potrošači iz Amerike i Australije. Na tržištu Srbije predstaviće se već narednog mjeseca.

- Mi smo stvarno srećni što nakon toliko godina smo uspjeli da uđemo na tržište jer je mnogo upita i zahtjeva bilo. Poznato je da su naši proizvodi stvarno kvalitetni, to su proizovodi bez konzervansa koji jedu i piju naša djeca - naglasila je Maja Vujanović, Vitaminka

Slogan manifestacije je "Zaista-sve što poželiš" , a izlagači ističu da od poljoprivrede i proizvodnje hrane mogu dobro da žive ako imaju porodicu koja ih podržava.

- To su radili moji baka i deka, nastavili i moji roditelji i normalno je da to i ja nastavim. Prije svega ljubav prema svom mjestu - poručila je Marija Lukić, Sirogojno.

Na festivalu se osim prmocija i degustacija organizuju nagradne igre,kreativne radionice, a posjetioci mogu da uživjau i u muzičkom programu.