latinica  ћирилица
29/09/2024 |  08:51 ⇒ 08:53 | Autor: SRNA

Aulić: Srbija je gigant za BiH i utoliko su Lagumdžijine vratolomije smiješne i bezvrijedne

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Saša Aulić rekao je da je najnovija izjava Zlatka Lagumdžije da "Srbija nije osnivač UN" najprizemniji politički turbofolk za sarajevske uši.
Saša Aulić - Foto: RTRS
Saša AulićFoto: RTRS

Reagujući na izjavu Lagumdžije da je BiH, kako kaže, bila autor/sponzor Rezolucije UN Generalne skupštine da se prije 24 godine Srbija primi u članstvo UN, Aulić je rekao za Srnu da se Lagumdžija iz petnih žila upire da BiH predstavi kao ozbiljnu državu, a najviše doprinosi njenoj neozbiljnosti, od čega i te kako ima koristi.

- Da je BiH iole ozbiljna, Lagumdžija bi među prvima odgovarao zbog rušilačkog odnosa prema njenom Ustavu i zakonima. Ni u jednoj ozbiljnoj državi ambasador ne može polemisati ili još gore odbiti da proslijedi dopis svog nadređenog, ali zato u neozbiljnoj BiH može - naglasio je Aulić.

On je ukazao da je Srbija u svakom mogućem pogledu gigant za BiH i utoliko su Lagumdžijine pravne vratolomije smiješne i bezvrijedne.

- Zaista djeluje da će BiH u jednom trenutku kolabirati pod pritiskom sarajevske mržnje, ohrabrene od raznih bjelosvjetskih šarlatana - konstatovao je Aulić.