latinica  ћирилица
29/09/2024 |  10:21 | Autor: RTRS

"Crvenkapici" Dječijeg pozorišta Republike Srpske četiri nagrade na festivalu u Subotici

Predstava "Crvenkapica", Dječijeg pozorišta Republike Srpske u režiji Ljudmile Fedorove osvojila je četiri nagrade na upravo završenom 31. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici.​
Predstava "Crvenkapica" (foto: Dječije pozorište RS) -
Predstava "Crvenkapica" (foto: Dječije pozorište RS)

Žiri glavnog takmičarskog programa festivala u Subotici činili su profesor Luka Kecman, Morana Dolenc, Tomanić i Eva Tomaševska, čijom Odlukom je predstavi "Crvenkapica" Dječijeg pozorišta Republike Srpske dodijeljena nagrada za režiju (Ljudmila Fedorova), nagrada za najbolje estetsko i tehnološko rješenje lutaka i nagrada za glumačko majstorstvo ansamblu predstave (Dragana Ilić, Duško Mazalica, Svjetlana Andrić Aleksandar Blanić, Nikola Milaković, Aleksandra Spasojević i Zorana Šuman).

Specijalnu nagradu na subotičkom Festivalu "Crvenkapici" je dodijelio i Dječiji žiri Festivala ocijenivši je najboljom.

Na Festivalu, koji se ove godine održavao od 22. do 27. septembra, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica, po izboru selektora festivala, profesora dr Zorana Đerića učestvovalo je 14 predstava teatara iz Češke, Estonije, Francuske, Litvanije, Mađarske, Njemačke, Španije, Turske, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije.