latinica  ћирилица
29/09/2024 |  11:40 ⇒ 12:50 | Autor: RTRS

U Brčkom otvoren poslovni inkubator namijenjen start-ap preduzećima (VIDEO)

U Brčkom je otvoren poslovni inkubator namijenjen novoosnovanim start-ap preduzećima i fizičkim licima koja imaju kancelarijski prostor i tehničku podršku za početak obavljanja djelatnosti.
Brčko, poslovni inkubator - Foto: RTRS
Brčko, poslovni inkubatorFoto: RTRS

Projekat poslovnog inkubatora realizuje Razvojno-garantni fond distrikta, u okviru programa prekogranične saradnje BiH i Srbije.

Deset preduzetnika iz oblasti marketinga, veb dizajna, sajber bezbjednosti, usluga u vezi sa administrativnim i knjigovodstvenim poslovima i promocijom zdravog života, prostor za početak poslovanja dobilo je u poslovnom inkubatoru.

- Prilika koju sam dobio u Brčkom da moj start ap bude podrža je velika stvar zato što imam mogućnost podrške u administrativnom smislu, u finansijskom smislu - naveo je Edin Livadić, informatičar iz Brčkog

- Imamo priliku da koristimo i određene digitalne uređaje, kao što su uređaju za snimanje, gdje ću moći da pokrenem svoju onlajn platformu, imam priliku da koristim salu za sastanke - dodala je Armela Јunuzović, funkcionalni trener iz Brčkog.

Realizaciju projekta "Neseser" omogućio je IPA program prekogranične saradnje BiH i Srbije, odnosno Brčkog i Loznice.

Vrijednost projekta je 141 hiljadu evra.

- Јedan prvi projekat u Brčkom, koji se realizuje na ovakav način. Znači dosta veliko, dio sredstava koji se odnosi na nas, 70 odsto su donatorska sredstva, a učešće Vlade je 30 odsto - naglasio je Milorad Teodorović, direktor Razvojno-garantnog fonda distrikta Brčko.

Korisnici poslovnog inkubatora će, nakon šest mjeseci, mjesto ustupiti novim mladim ljudima koji imaju ideje za pokretanje neke preduzetničke djelatnosti, ali nemaju sredstva za početak poslovanja.